Sitniš nije sitnica – Mala pomoć puno srce

Javni čas o filantropiji u Srednjoj medicinskoj školi u Subotici


"Sitniš nije sitnica" je akcija pomoći socijalno zapostavljenoj deci s opštim ciljem poboljšanja kvaliteta njihovog života koju sprovodi Balkanski fond za lokalne inicijative uz finansijsku podšku Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) i uz partnerstvo Institituta za održive zajednice. Sredstva prikupljena tokom kampanje u celosti će biti upućena lokalnoj fondaciji „Mesečina" iz Subotice, koja u saradnji sa osnovnim školama pravi večernje klubove za decu. Tokom 2010. godine ova lokalna fondacija obezbedila je sredstva za osnivanja tri nova kluba „Mesečina" - jedna u Subotici (Mala Bosna) a druge dve putem javnog konkursa van Subotice (u Gornjem Milanovcu i u Novom Bečeju).
Povodom kampanje „Sitniš nije sitnica - Mala pomoć puno srce", nakon Kruševca i Sremskih Karlovaca, 7. decembra 2010. u partnerskoj saradnji sa subotičkom Fondacijom „Mesečina" održan je javni čas o važnosti individualnog davanja u Srednjoj medicinskoj školi u Subotici.
Adel Hodža, učenik II godine Srednje medicinske škole izjavio je da mu je sada mnogo jasniji koncept individualnog davanja i da ga je ovo podstaklo na razmišljanje kako može onkretnije da pomogne u svom okruženju.
Ksenija Graovac, menadžer programa filantropije u Balkanskom fondu za lokalne inicijative rekla je: „Pozitivne reakcije subotičkih srednjoškolaca na temu individualnog davanja, kao i njihova želja da pomognu daje nam nadu da, uprkos kriznim vremenima, vreme filantropije među mladima tek predstoji i zato nastavljamo sa edukativnim javnim časovima i u drugim gradovima Srbije, Pančevu, Beogradu i Nišu sa željom da edukujemo mlade ljude da se još više uključe u društveno korisne inicijative u svom okruženju i pomognu onima kojima je pomoć neophodna."