Subotica, 16. oktobar 2010.

SMOTRA „MESEČINA” U ZNAKU FILANTROPIJE


SPONZORI SMOTRE : http://www.mesecina.subotica.net/index.htm      Fotogalerija : http://www.mesecina.subotica.net/vesti/t/54/fotogalerija.htm

 

U subotičkoj Tehničkoj školi „Ivan Sarić” 16. oktobra (subota) sa početkom u 15 sati održaće se peto godišnje prvenstvo „Mesečina”. Od ove godine prvenstvo dobija organizacionu formu smotre, te u skladu s tim od sada nosi i novi naziv Smotra „Mesečina” Subotica.

Smotra „Mesečina” Subotica 2010. odvijaće se u znaku filantropije. Naime, na smotru će doputovati i članovi sportskog noćnog kluba iz Gornjeg Milanovca, za čije osnivanje sredstva je obezbedila Fondacija „Mesečina” putem konkursa. Prvi put će se takmičenjima pridužiti i deca iz Male Bosne, gde su otvaranje Kluba „Mesečina“ u isturenom odeljenju subotičke Osnovne škole „Ivan Milutinović“ omogućila subotička deca mesečinari svojom kampanjom prikupljanja novčanih donacija od građana. Na svečanom otvaranju članovima kluba „Mesečina“ biće svečano dodeljena donacija koju je obezbedila Subotičanka Vesna Lazić u okviru zajedničke letnje kampanje davalaštva MERCATOR S i Fondacije „Mesečina“, pod imenom „Ne sebi, Nem magamnak, Not for me“. Ona je deci poklonila jedan profesinalni sto za bilijar i jedan uređaj za video igru. Prisutni na smotri biće ukratko obavešteni o partnerskom projektu individualne filantropije pod imenom „Sitniš nije sitnica“, koji će realizovati Balkanski fond za podršku lokalnim inicijativama (BCIF) iz Beograda i Subotička Fondacija „Mesečina”. Centralna promocija ovog projekta individualne filantropije održaće se u Beogradu 16. novembra, a kampanja će trajati do kraja decembra. Prikupljena novčana sredstva u celosti će biti upotrebljena za dalje unapređenje subotičkog Programa „Mesečina”.


Na smotri, čiji je organiztor Udruženje „Klub 21” (osnivač Fondacije „Mesečina”) iz Subotice će učestvovati deca i mladi iz Tehničke škole „Ivan Sarić”, iz osnovnih škola „Kizur Istvan” i „Jovan Mikić”, iz Centra za decu „Mesečina”, i iz Američkog kutka „Mesečina”. Takmičenja će se održati u stonom tenisu, stonom fudbalu, pikadu, a prvi put i u bilijaru. Gosti smotre će biti i mladi stonoteniseri profesionalci iz Stonoteniskog kluba „Spartak” Subotica. Smotra je otvorena za sve zainteresovane , a ljubitelji spomenutih sportskih disciplina mogu se prijaviti na telefon 024 528 439, ili na licu mesta pre početka takmičenja.