Subotica, RODA Megamarket - 08.08.2010.

Kampanja idividualne filantropije 14. avgusta 2010. godine


     Fondacija „Mesečina“ u partnerstvu sa Mega marketom „Roda“ (Mercator-S d.o.o. Novi Sad) Subotica dana 14.08.2010. godine (subota) od  08:00 do 21:00 sati organizuje akciju individualne filantropije (prikupljanje sredstava od pojedinaca) pod gelsom: „Ne za sebe – za decu Srbije“. U tu svrhu toga dana će biti postavljen terenski klub „Mesečina“ na parking prostoru i u holu Mega marketa „Roda“. Posetioci mega marketa i gosti kluba moćiće da se uključe u sportske, rekreativne i interaktivne društvene  aktivnosti terenskog kluba i po žleji kupiti majicu kluba „Mesečina“  od dece „mesečinara“, ili darivati novčani prilog. Od dece će darodavaoci za uzvrat dobiti ručne radove, razne suvenire i promotivni materijal.


Prikupljena novčana sredstva fondacija će upotrebiti u sledeće svrhe:


1. Otvaranje kluba  „Mesečina“ za osnovce u Maloj Bosni i


2. Obezbeđenje sredstava  za otvaranje po redu drugog kluba  „Mesečina“ van opštine Subotica putem konkursa koji fondacija namerava raspisati u jesenjem konkursnom periodu.


     U aktivnostima projekta individualne filantropije učestvovaće deca iz svih klubova  „Mesečina“  i „Munlajt“ (moonlight) kluba Američkog kutaka Gradske biblioteke u Subotici. O rezultatima akcije dobrovoljnog davanja novčanih sredstava javnost će informisati tročlana komisija koja je sastavljena od predstavnika Mega marketa, Fondacije „Mesečina“ i  darodavaoca putem informativnog biltena „Mercator“ kao i putem sedstava javnog informisanja.