17-19. maj 2010.

Seminar na „neutralnoj” lokaciji


     Naš osmi trening po redu održan je u Banji Vrućici. Teren je bio neutralan u tom pogledu, što ovoga puta nismo bili u poseti ni jednom od novo otvorenih Centara.

    Stigli smo u ponedeljak u popodnevnim časovima nakon više od deset sati putovanja, i posle ručka smo odmah upali na već započetu prezentaciju. Bilo je reči o misiji i viziji samih dečjih centara. Opet smo se pozabavili sa odabirom zajedničkog imena centara. Naravno i ovom prilikom smo ostali bez univerzalnog imena. Da se radi o «teškoj» odluci potvrđuje i činjenica da čitava ova procedura traje već nekih osam meseci :) 
    Banja Vrućica kao, što joj i ime kazuje, je naselje za rehabilitaciju i rekreaciju blizu Teslića. Šteta što je vreme bilo kišovito, a i u slobodnom vremenu smo oskudevali, pa nismo mogli uživati u lokalnim pogodnostima. Ali smo zato iskoristili mogućnost kupanja na zatvorenom bazenu u Hotelu Kardial.
    Drugi dan smo preko predavanja, grupne diskusije, prezentacije, individualnim vežbama, testovima i grupnim radovima obrađivali teme: životni cilkus oragizacije, koordinacija i strukture, sistemi i procesi, veštine komuniciranja, upravljanje ljudskim resursima, motivacija osoblja, tim i timski rad i sl.
    Treći dan smo rad nastavili sa interaktivnim seminarom na temu: liderstvo, konflikt menedžment i kultura organizacije uz praktičnu i veoma uzbudljivu primenu mnoštva individualnih testova.
    Nakon ručka smo se opraštali u obećanje da ćemo ostati u kontaktu preko fejsbuka, koji je i u BiH veoma popularan. 
    Za nepunih mesec dana ćemo se ponovo sresti u Banja Luci, pa nakon letnjeg raspusta jo dva puta: u septembru (Trebinje) i oktobru (Čelinac - Banja Luka) i sa tim će našem jedanaestomesečnom seminaru doći kraj.


Lošonc Tibor
koordinator