22-02-2013

ZIMSKI SUSRET


Tradicionalni Zimski susret klubova održan je 22. februara 2013. u Klubu „Mesečina4” koji funkcioniše pri Osnovnoj školi „Kizur Istvan” pod rukovodstvom profesora Franje Galaca. Hala škole i druge klupske prostorije su bile krcate mesečinarima - deca, omladina, roditelji, odrasli volonteri „Mesečine” i drugi gosti - koje je u ime škole srdačnim rečima i bogatom zakuskom dočekala direktorica škole, Vesna Dulić. Ovo nezaboravno veče je bilo ispunjeno sa smehom, veseljem, druženjem, i, naravno sa prijateljskim takmičenjima u stonom tenisu, u stonom fudbalu, šahu, kao i uzvicima i aplauzom navijača,  i, što posebno treba istaći, u takmičenju u davanju dobrovoljnih priloga (vaspitanje za sticanje navike učešća u akcijama INDIVIDUALNE FILANTROPIJE). 

 

   Fotogalerije >>>

Prikupljena novčana sredstva su predstavljala glavnu nagradu na tomboli večeri. Sretan dobitnik je postao Igor Babičković iz Kluba „Mjesečina 8” Mala Bosna. Igor je bio presrecan ioduševljen. Toplim rečima se zahvalio svojim prijateljima/-cama za nagradu. Za utehu, ostali „donatori” su bili nagradjeni slatkišima. Užinu, sem domaćina obezbedila je i fabrika MINI PANI  - http://www.minipani.com -  i darovala je deci  preko 20 kilograma mini peciva. Sve u svemu bio je to lep i dirljiv dogadjaj. U „Klubu4” srce prisutnih je bilo ispunjeno plemenitim osećanjima, pa je čitavo veče vladala super pozitivna atmosfera.

Pošto je susret bio prijateljski, jedina zvanična takmičarska disciplina ovom prilikom je bio elektronski pikado. U okviru našeg zimskog susreta Pikado savez Vojvodine organizovao je Pojedinačno prvenstvo Subotice - www.dart-psv.org - u elketronskom pikadu za juniore. Iz subotičkih klubova „Mesečina” kao i iz istomenih klubova Male Bosne i Tavankuta za ovo prvenstvo se prijavilo 52 takmičara juniora (dece i mladih). Bilo bi i više takmičara, ali iz vangradskih klubova moglo se prevesti (finansirati prevoz) samo ograničen broj dece. Takmičenje se odvijalo od 17:00 do 21:00 sati uz rukovodjenje predsednika Pikado saveza, gospodina Nenada Jovovića.

Pobednici pojedinačnog prvenstva po uzrasnim kategorijama:

Mladja grupa juniora

     l.  Stefan Vidaković – „Mesečina4” Subotica

     2. Dragan Todorović – „Mesečina4” Subotica

     3. Ivan Lebović – „Mjesečina9” Tavankut

Starija grupa juniora

1.         Nemanja Bogišić - „Mesečina5” Subotica

2.         Goran  Kovačev - „Mesečina1” Subotica

3.         Aleksandar Ćalov - „Mesečina1” Subotica

Još je jedan susret ,,mjesečinara’’  iza nas. U petak, 22.02.2013. okupili smo se u Klubu „Mjesečina 4“ pri osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ u Subotici. Mada je to bilo prije svega druženje, ali je bila prilika i za priredjenje turnira u pikadu. Mi mladi, svi puni energije, bili smo radoznali tko će se protiv koga natjecati. Neki su bili znatno bolji od svojih protivnika, a neki su nas do samoga kraja držali u neizvjesnosti. Također, mogu reći, da nije bilo puno članova  „Mjesečine“ (prjevoz kombijem je ograničavajući faktor), ali ekipa, koja je bila tamo – bila je odabrana. Uz smijeh i zabavu vrijeme je brzo prošlo. Nnaš klub “Mjesečina 9“ i našu školu predstavljali su: Vladimir Biljanski, Ivan Serenče, Herbertina Epler, Milan Zubelić, Bojana Jakočević, Ivan Lebović, Robert Daraboš, a s nama je išao koordinator našeg kluba, Nikola Balažević, nastavnik tjelesnog odgoja,. Treće mjesto u Pojedinačnom prvenstvu Subotice za juniore osvojio je učenik našeg kluba, Ivan Lebović.

S nestrpljenjem očekujemo idući susret „mjesečinara“ i nova poznanstva, turnire i nezaboravne trenutke koji nam se dogode dok smo svi skupa.

Školski novinar i „mjesečinarka“

Bojana Jakočević,

Osnovna škola „Matija Gubec“ Tavankut, 8b