29-9-2012

Smotra Mesečina 2012


Ovogodišnja smotra klubova "Mesečina" je održana 29.09.2012. godine na Rokinom salašu, na obali Ludoškog jezera. Vreme je bilo predivno, ono kasno letnje, sve je išlo po planu, tako da u subotu ujutru je krenuo autobus pun dece i mladih prema „Severu Bačke”.

  

  Vidi: Fotoggalerija>>>

Kad smo stigli, doček domaćina na salašu "Roka” bio je više nego srdačan. Bilo je planirano da se takmičenja odvijaju pre podne. Odmah su formirani timovi i raspoređeni su takmičari. Takmičenja su se odvijala u sledećim kategorijama:

1. Stoni tenis (2 kategorije)

2. Stoni fudbal

3. Odbojka

Profesor Franjo Galac, koordinator kluba  "Mesečina 4" i gospodin Torbica Milan, vođa kluba "Mesečina 5" su dali propozicije takmičenja učesnicima. Takmičarima je posebno skrenuta pažnja na značaj fer plej igre i svestrane tolerancije. Takmičenja i mečevi su se odigrali u najvećem redu (i u maksimalnom uzbuđenju).

Rezultati su bili objavljeni posle obilnog i finog  „Bačkog” salašarskog ručka, perkelta sa domaćim knedlama i pohovane piletine.

Na takimičenjima su postignuti sledeći rezultati:

STONI TENIS, "A" KATEGORIJA:

  1. Subotić Srđan

  2. Damjanović Filip

  3. Imrić Mario

STONI TENIS, "B" KATEGORIJA:

  1. Pinter Daniel

  2. Bogišić Nemanja

  3. Lukić Uglješa

STONI FUDBAL:

  1. Subotić Srđan-Kosanović Kosta

  2. Burger Boris-Juhas Valentina

  3. Bogišić Nemanja-Stuparević  Ognjen

ODBOJKA:

  1. Žoldoš Rajmond

      Ber Andrej

      Tapiška Fedor

  2. Ćalov Aleksandar

      Ivić Kristian

      Kovačev Goran

  3. Svirčev David

      Ivošević Sanja

      Stevanov Nikoleta

Pobednicima je dodeljena medalja, diploma, poklon knjiga  i puno, puno štrudle sa kakaom, makom i orasima.

Sem sportskih aktivnosti su se dešavale i druge važne stvari tokom ovog lepog dana. Posetili su nas cenjeni i dragi gosti, predstavnici kompanije Ernst & Young i BCIF iz Beograda. Oni su učestvovali u volonterskim aktivnostima tokom smotre, kao što su  promocija knjige Fondacije filantropskog izdanja pod naslovom „Subotica volim te”, predavanja o ekologiji i etnografiji okoliša, ali i u svim sportskim aktivnostima, pa i u posluživanju ručka i užine deci. Dobro nam došli svakom prilikom!

Nadamo se da su se svi učesnici ovogodišnj smotre lepo osećali, i da  će rado učestvovati na smotri „Mesečina” i naredne godine.

Erika Gubenaalerije >>>