6-8/6/2011

Monitoring poseta


Branka Macura Ivanović, projekt koordinator za Bosnu i Hercegovinu projekta pod nazivom „Danas deca, sutra roditelji” Kooperative holandskih fondacija za centralnu i istočnu Evropu (CNF CEE), Elvira Živanović, menedžer projekta, TALDi Tuzla i Nevresa Selesković, financijski stručnjak provele su tri dana u Subotici u monitoring poseti Fondaciji „Mesečina”, aplikantu spomenutog projekta u Srbiji pod imenom Centar za decu „Mesečina”

  

 Vidi: Fotogalerije >>>

Prvi, neformalni razgovor sa gošćama od strane fondacije ovbavili su Gordana Vukov i Čaba Šarnjai u Caffe pizeriji „Boss”.

Iz lokalne samouprave gošće, u velelepnoj secesijskoj Gradskoj kući primio je magistar Ištvan Hulo, predsednik Strukovnih udruženja i saveza Subotica, direktor subotičkog gradskog muzeja.

U svojstvu partnera fondacije u ime gradske biblioteke i Američkog Kutka delegaciju je primoi u prostirijama AC gospodin Andrej Kunkin, koji je koordinirao i stručnu razmenu mišlenja.

Monitoring je nastavljen a poslovnom ručku na Salašu „Roka”, na obali Ludškog jezera. Tu su saradnici i voloneri Centra za decu „Mesečina” upoznali gošće sa rezultatima i problemima njihovog rada sa ranjivom decom iz disfunkcionalnih porodica u Subotici.

Deca u Centru za decu „Mesečina” sa radošću i sa veseljem su dočekala gošće i prikazala su im sav repertoar aktivnosti iz programa rada centra. Bilo je pečenja palačinki, muzičke karaoke, zabavne interaktivne matematičke radionice filovane ručnim radom, radionice zdravog fizičkog i mentalnog razvoja, i dr. Naravno, ozbiljno smisljen razgovor vodjen je izmedju predstavnika centra i gostiju, tu „na licu mesta”  o pitanjima aplikacije projekta CNF CEE u Subotici.

Prilikom ove monitorig posete, Branka Macura Ivanović, Elvira Živanovićt i Nevresa Selesković uložile su maksimum truda, da uz empatičan stav pojasne odredjena pitanja i ndeoumice oko načina i tehnika nastavljanja aplikacije ovog projekta. Hvala im za to. Sa zadovoljstvom očekujemo njihovu narednu posetu.

Č. Š.