Centar za decu

Počeo je sa radom Centar za decu “Mesečina”


     Svečanim otvaranjem započeo je rad Centar za decu “Mesečina”. Projekat pod nazivom “Danas deca, sutra roditelji” realizuje subotička Fondacija “Mesečina” u partnerskoj saradnji sa Kooperativom holandskih fondacija za Centralnu i Istočnu Evropu (Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe,CNF CEE) i sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative (Balcan Community Initiatives Fund - BCIF) iz Beograda. Centar radi kao besplatni vanškolski dnevni boravak za decu osnovnoškolskog uzrasta u ulici Lifke Šandora br. 4Subotica.

     Primarni zadatak Centra je poboljšanje kvaliteta sadašnjeg i budućeg života dece. Stručnjaci i volonteri Centra posebnu pažnju će posvetiti uravnoteženom socio-emotivnom razvoju mladih. Aktivnosti će biti organizovani na principima funkcionisanja savremene, skladne porodice.

      Prisutne predstavnike partnerskih organizacija, ustanova i udruženja, srednjih i osnovnih škola Subotice, partnerskog udruženja iz Republike Mađarske, decu, njihove roditelje, članove Skupštine Fondacije “Mesečina”, koordinatore Klubova “Mesečina” i predstavnike medija pozdravili su dr Bogdanka Knežević, načelnica odeljenja za transfuziologije Opšte bolnice Subotica, počasna predsednica Fondacije “Mesečina”, Deže Kiš, predsednik skupštine Fondacije i koordinatori projekta, Tibor Lošonc i Čaba Šarnjai.

      Svečan čin otvaranja Centra za decu “Mesečina” obavili su Branislav Ivin, predsednik Upravnog odbora Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) iAndreja Arambašić, finansijska menandžerka Fonda. Svilenu traku su presekla deca.

      Na svečanom otvaranju gospodin Gabor Kovač, direktor i vlasnik subotičke kompanije “Fornetti” - suosnivač Fondacije "Mesečina” Subotica - novootverenom Centru za decu darivao je pikado uređaj, sto za stoni fudbal i vodomat za spravljanje osvežavajućih napitaka “Fornevita”. Aparat za vodu darivao je i svim subotičkim Klubovima “Mesečina”. Ponudio je nadalje sličan komplet sportskih uređaja dečjim centrima (sedam centara) u Bosni i Hercegovini, koji su osnovani po programskom modelu “Danas deca, sutra roditelji” CNF CEE-a. Svoju filantropsku podršku ponudio je i za sprovodjenje programa dodeljivanja grantova putem raspisivanja konkursa, koji će sprovoditi naša Fondacija sa ciljem otvaranja novih Klubova “Mesečina”.

- Pogledaj slike u Fotogaleriji -