01-6-2011

Finale kampanje Sitniš nije sitnica


Kako smo se družili sa Mesečinom i pokazali da kada pružimo pomoć, puno nam je srce! Kasica akcije “Sitniš nije sitnica”, je u subotu 28. maja zvanično ispražnjena. U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ u Subotici, obeležen je završetak osmomesečne kampanje Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF).Ovim povodom, sa decom iz klubova Mesečina družili su se volonteri kompanije Ernst & Young na čelu sa Markom Nikolićem i Sonjom Jovanović, i članovi Pokretne učionice - učenici privatne ekonomske škole ”Milutin Milanković” iz Beograda, i mali glumci Amaterskog dečijeg pozorišta iz Smedereva “Pričamo priču” Beatris Meleghy, Milica Krstović i Luka Nešić, predvođeni Gabor Meleghy.

 

Vidi: Fotogalerije 

Svi su uživali u dramskoj radionici, dok su kroz interaktivne prezentacije imali priliku da nauče nešto više o fer-pleju i zdravom načinu života. Kroz prezentacije su ih vodili Ana Milenković, Jelena Popović, Filip Gojović, Anđela Koprivica, Tamara Mirković i Luka Ivanović, uz pomoć dr Gordane Tripković, Aleksandra Kuzmanovića, školskog psihologa, Vladimira Đorđevića, razrednog starešine i direktora Nikole Tesle.

Ksenija Graovac, menadžerka programa filantropije BCIF-a uručila je simbolični ček u iznosu od 309.885,00 dinara Deže Kišu, predsedniku Skupštine Fondacije “Mesečina”, začetniku ideje o večernjim klubovima za socijalno zapostavljenu decu. Ova humana ideja je, upornošću i vrednim radom, pretočena u deset uspešnih klubova za decu u tri grada – Subotici, Novom Bečeju i Gornjem Milanovcu.

U narednom periodu sledi ono najbolje – klubovi Mesečina biće obogaćeni sadržajima kupljenim uz pomoć novca koji su građani Srbije velikodušno ustupili Mesečini. BCIF će biti tu da zabeleži rast klubova i o tome izvesti sve one koji su donirali svoje vreme i novac, pre svega dobru volju, i ukazali poverenje BCIF-u i Mesečini!

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF)