04. 03. 2011. Subotica

REGIONALNA SMOTRA „MESEČINA” - Osnovna škola „Jovan Mikić”


Regionalna smotra „Mesečina” započela je posetom dece iz kluba „Mesečina NB“, Novi Bečej, subotičkom Centru za decu „Mesečina”. U posetu subotičkom klubu stiglo je 22 mališana, a dočekao ih je Šarnjai Čaba, koordinator Centra, koji ih je istovremeno informisao o radou ovog specifičnog, besplatnog dnevnog kluba za decu.

Nakon posete Centru, u 17 časova u Osnovnoj školi „Jovan Mikić” održan je celovečernji program, koji su pripremili članovi Kluba 5, domaćini ovog susreta. Program je započeo performansom pod naslovom JEDNA „OBIČNA“ PRIČA, čija je tema raspadanje porodice zbog zanemarivanja dece, koja zbog toga postaju žrtva alkohola i droge. Predstava je završena pesmom KAD SI SREĆAN, u koju su se uključila sva deca i odrasli, te je stvorena atmosfera zajedništva pred početak takmičenja. Direktorica O.š. „Jovan Mikić“ Etuška Juhas pozdravila je pristune i svečano je otvorila takmičenje rečima: „Neka igre počnu!“ – na srpskom i mađarskom jeziku.

U okviru smotre, u organizovanim takmičenjima iz stonog tenisa, stonog fudbala i pikada učestvovalo je 115 dece i 25 odraslih „mesečinara” iz Subotice, Male Bosne i Novog Bečeja. Takmičenja su počela u 18 sati i završila se velikom borbom finalnog meča u stonom tenisu u 23 časa.

Vidi: Fotogalerije>>>

Paralelno sa takmičenjima organizovan je i seminar (radionica) sa temom „Zapažanja, unapređenje i želje u vezi sa Programom Mesečina” u čijem radu su učestvovali:
1. Danijela Manasijević, predsednica udruženja „Astrea“ Novi Bečej
2. Senka Kočiš, koordinatorka „Mesečine NB“
3. Milutin Isakov, koordinator „Mesečine NB“
4. Vladimir Davidović, direktor O. š. ,, Josif Marinković,, Novi Bečej
5. Milica Mihajlović, direktorica O. š. ,,Dositej Obradović,, Bočar
6. Stanislava Stantić Prćić, direktor O. š. ”Matija Gubec” Tavankut
7. Etuška Juhas – direktorica O. š. „Jovan Mikić“
8. Marina Kovač, koordinatorka Kluba „Mesčina 8” Mala Bosna
9. Milan Torbica, koordinator Kluba „Mesčina 5”

U 19:10 u atrijumu škole poslužena je užina, koju su pripremale devojčice iz kluba domaćina. Ukusna mini peciva koju je za smotru obebezdio glavni sponzor Fabrika mini peciva „Fornetti” Subotica, sendviči i sokovi uneli su novu živost među decom.
U toku takmičenja deca i odrasli su u „Našu bocu“ ubacivali sitniš u stilu već tradicionalno „mesečinarske“ individualne filantropije. Prikupljeno je 2.764,00 dinara, što je predstavljalo nagradu samo jednom učesniku – detetu. Najmlađa učesnica smotre, Jaramazović Ema iz pehara sa deset pripremljenih papirića izvukla je papirić sa imenom Pinterić Aleksandra iz Kluba 7, kao najdosadnijeg člana sa bezbroj pitanja, kome je ova nagrada pripala. Svih deset papirića su nosila atribut Naj ...
Među klubovima i školama razmenjeni su i pokloni. Vladimir Davidović, direktor O. š. ,, Josif Marinković,, Novi Bečej svim ekipama i školama darovao je poklon paket lokalne uprave Novi Bečej. Milan Torbica, domaćin smotre gostima je poklonio komplet medalja smotre i majice takmičenja.
Bilo je zadovoljstvo biti domaćin ovoj smotri, i verujem da je bilo još veće zadovoljstvo biti učesnik!

                                                  Postignuti su sledeći rezultati:

PLASMAN STONI TENIS  STONI FUDBAL PIKADO
1. mesto Sinanović Denis
„Mesečina 4“
Kosta Kujundžić i
Aleksandar Pinterić

„Mesečina 5 i 7“
  Imrić Mario
„Mesečina 1“
2. mesto  Čalov Aleksandar
„Mesečina 4“
 Erdelji Arnold i
Egedi Atila

„Mesečina 4“
Stuparević Ognjen
„Mesečina 5“
3.mesto  Ivić Kristian
„Mesečina 1“
 Ivan Nestorov i
Nenad Marčićević

„Mesečina NB“
Matatić Adrian
„Mesečina 1“
4. mesto  Mesaroš David
„Mesečina 1“
 -  Mišković Aleksa
„Mesečina 5“


Klub „Mesečina 5“
Milan Torbica